Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie przekaski -oliwkowy specjal

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
oliwki 10 dag
tymianek 1 lyzka
bazylia 1 lyzka
oregano 1 lyzka
sos pomidorowy 1/2 szklanki
ser żółty starty 10 dag
szynka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie przekaski -oliwkowy specjal

ciasto francuskie rozwalkowujemy na duzy cienki placek
oliwki kroimy na male kawaleczki
sos pomidorowy mieszamy z ziolami i rozsmarowujemy na ciescie
kladziemy oliwki, szynke w paski i posypujemy serem
zawijamy ciasto jak strucle, zlepiamy, kroimy na plastry
ukladamy na papierze do pieczenia i pieczemy 20 minut w rozgrzanym do 180 st. piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 19.03.2013 14:02
polecam przepis do wyprobowania
Krystyna32 02.08.2012 11:36
extra
Magdalena1110 02.07.2012 21:14
super
treonina 02.02.2012 09:44
ale masz świetne pomysły!
dorotka0000025 29.01.2012 14:57
dziekuje
MAR3STA 21.01.2012 21:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak