Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet rybny w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 0,5 kg
ogórki kwaszone 4 szt
cebula biała 3 szt
Zalewa:
olej roślinny 0,5 szkl
cukier 2 łyżki
ocet 10 % 6 łyżek
keczup pikantny 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Filet rybny w sosie pomidorowym

Ryby opanierować i usmażyć na oleju. Składniki zalewy zagotować. Ogórki i cebulę pokroić w plesterki . Rybe ułożyć w misce na nią ogórki potem cebulę i zalać wszystko gorącą jeszcze zalewą. Wystudzić. Podawać na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 11.02.2011 16:05
dziwne z tymi ogórkami, ale kto wie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak