Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie przekaski - slimaczki szynkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
szynka 10 dag
majonez 4 lyzki
ser zolty ostry 10 dag
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie przekaski - slimaczki szynkowe

ciasto francuskie rozwalkowuje, smaruje majonezem, ukladam plastry szynki i sera, zwijam lekko w rulon, sklejam brzegi ciasta woda by sie nie rozpadalo i kroje na plasterki, smaruje roztrzepanym zoltkiem, rozkladam na papierze do pieczenia i wkladam do rozgrzanego piekarnika na 20 minut ( 180 st. )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 08.11.2012 19:44
zazwyczaj francuskie przyrządzam na słodko, muszę spróbować na Twój sposób ;)
Magdalena1110 02.07.2012 21:15
pyszne
dorotka0000025 29.01.2012 14:58
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak