Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakowe sakiewki ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
szpinak świeży lub mrożony 200 g
ser żółty 2 plastry
ser z niebieską pleśnia 70 g
śmietana 5 łyżek
czosnek 4 ząbki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakowe sakiewki ze szpinakiem

W rondlu rozgrzewamy olej i podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy szpinak, który doprawiamy solą i pieprzem.Chwilę dusimy.

Do szpinaku dodajemy śmietanę oraz pokruszony ser pleśniowy. Mieszamy i chwilę dusimy na wolnym ogniu.

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na pół.Każdą pojedynczą pierś nadkrajamy wzdłuż, tak aby otrzymać cieńsze płaty. Rozbijamy je tłuczkiem do mięs.( Najlepiej najpierw włożyć mięso do woreczka foliowego). Przyprawiamy.

Na każdym płacie mięsa kładziemy plaster sera, a następnie smarujemy masą szpinakową.

Składamy płat mięsa na pół i spinamy wykałaczkami.

Mięso smażymy z obu stron lub grillujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 12.03.2012 00:10
wyglądają niesamowicie
aniapetr 09.12.2011 12:53
pyszności!!!
Natalia/tubisiek 30.09.2011 11:36
z chęcią bym takie zjadła :)
Ela15 02.09.2011 14:02
super
Islanzadi 03.12.2010 13:04
Ciekawy przepis :)
beatkaa153 19.10.2010 21:02
zapowiadają się smakowicie:)
kasiurek 28.09.2010 08:14
musze to zrobić
wedith1 24.08.2010 20:55
Ajajaj....aż się głodna zrobiłam :)
Justyna223 13.08.2010 17:28
pycha
kakiaa 16.07.2010 18:22
Szpinak + żółty ser + kurczak = jedno z najlepszych połączeń kulinarnych:)
eli_555 15.07.2010 22:16
Pycha,lubię mięska ze szpinakiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak