Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biała kiełbasa z żurawiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
olej
chrzan świeżo starty 4 łyżki
konfitura żurawinowa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: biała kiełbasa z żurawiną

Kiełbasę naciąć w kilku miejscach i zagotować. Zimną kiełbasę położyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować olejem. Piec w piekarniku. W tym czasie żurawinę wymieszać z chrzanem. Kiedy tylko kiełbaska zacznie się rumienić posmarować ją żurawinową masą. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak