Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mannowiec

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
cukier puder 3/4 szkl
miód 1 łyżeczka
margaryna 1/5 kostki
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mannowiec

KREM:
2 i 1/2 szkl. mleka,
5 łyżek kaszy manny,
kost. margaryny,
szkl. cukru pudru,
cukier waniliowy.

DODATKOWO:
słoik dżemu,
polewa czekoladowa.

1. Ciasto: Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto i podzielić na 3 części. Wyłozyc na blszkę o wym. 25x36cm. Każdą piec ok. 15 min w temp. 170 st.
2. Krem: Mleko zagotować, wsypać kaszkę, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać kaszkę. Na 1 ciasto wyłożyć krem, położyć 2 ciasto, rozsmarować dżem,położyć 3 blat ciasta. Przykryć folią aluminiową i odstawić na 1 dzień. Polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.10.2013 15:49
pyszne ciastko !!!
Iwusia 25.06.2013 23:23
apetyczne ciacho
RenataZ-et 04.05.2013 21:06
super deser
caralajna 13.12.2012 07:24
wygląda bajecznie
Renata22 16.11.2012 22:53
Czekoladko, tworzysz pyszności! ;)
Dorian 27.06.2012 20:59
sliczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak