Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 1 kg
ziemniaki 0,5 kg
twaróg 2 kostki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
cebula 2 szt
woda 2,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ciasto
Mąke posolić dolewć ciepłą wodę ciagle mieszają.Dobrze wyrobić.
Rozwałkować na cienki placek i wykrajać szklanką kółka.

Farsz.
Ziemniaki ugotować,przestudzić ugieść razem z twarogiem.Doprawić solą ,pieprzem(nie żałować),kucharkiem i majerankiem.Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażyć i dodać do farszu.Wymieszać.

Do wykrojonych kółek nałożyć farsz i formować pierogi.
Wrzucać na wrzącą osoloną wodę.Gotować aż do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.05.2013 15:39
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak