Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mąka 1/5 szkl
proszek do pieczen 2 łyż
wiórki kokosowe 250 gram
kakao 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanka

Jaja,cukier,mąkę,proszek i kakao zmiksować dodać pół paczki wiórek kokosowych.Wymieszać.Masę przełożyć do natłuszczonej blaszki i piec w temp 200 stopni około 35 minut.Z 4 łyżek cukru,wody i kakao zrobić polewę.Te 3 składniki zagotować i polać upieczone ciasto na koniec posypać resztą wiórek wierzch ciasta

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.05.2013 15:40
moje ulubione
eliza135 10.12.2012 18:35
smacznie wygląda
Aga20 14.01.2012 16:55
proste i ciekawe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak