Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo-drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka 1/2 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
śmietana 3 łyżki
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 1/2 pęczek
bulion warzywny 1 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo-drobiowa

Pieczarki drobno siekamy, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Całość dusimy około 10 minut. Dodajemy do pieczarek marchewkę pokrojoną w paseczki oraz rozdrobnione mięso z kurczaka. Zalewamy wszystko bulionem i gotujemy około 20 minut. Na koniec dodajemy kukurydzę i zaprawiamy zupę mąką wymieszaną ze śmietaną. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 21.10.2013 20:11
mniam ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak