Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 15 dkg
mąka 1 kg
żółtko jajek 2 sztuki
sól 1 szczypta
cukier 3 łyżki
palma 3/4 kostki
olej do smażenia
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe faworki

Palmę roztopić, przestudzić. Drożdże zagnieść z mąką, jajkami, żółtkami, solą, cukrem i palmą, zostawić do podrośnięcia. Ciasto rozwałkować, ciąć na paski. Kroić na ukos, w środku zrobić nacięcia. Jeden koniec przewlekać przez te nacięcia tworząc kształt faworków. Smażyć na głębokim oleju na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.01.2014 08:29
na pewno pyszne
Kasia36 08.12.2013 22:08
Idealne na karnawał
Alex_M 25.05.2013 10:36
fajne sa :)
mic 08.05.2012 14:16
pysznosci... musze zrobic
Dorian 25.04.2012 07:44
pycha
Ada-Gaba 13.03.2012 16:14
bomba
dianix 03.03.2012 11:31
wręcz wielbiam
Renia1 09.02.2012 21:42
uwielbiam
DanutaS 24.01.2012 09:52
pyszne faworki
Wacław 21.01.2012 13:37
smaczne !
Beatris 17.01.2012 15:47
Dobry przepis.
Weronika_eM 14.01.2012 17:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak