Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny farsz do naleśników

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
czosnek 2 ząbki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
papryka czerwona 1/2 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczek
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny farsz do naleśników

Przygotowujemy marynatę: miażdżymy czosnek i dodajemy do niego sos sojowy, ocet i pozostałe przyprawy. Do marynaty na 2 godziny dajemy mięso, następnie kroimy je w plasterki i podsmażamy. Dodajemy do niego paprykę i posiekamy szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak