Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasza kukurydziana z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza kukurydziana 3 szklanki
olej 5 łyżek
pomidor 3 sztuki
bakłażan 3 sztuki
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
wino białe wytrawne 1 kieliszek
papryka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasza kukurydziana z warzywami

Kasze mieszamy z 3 szklankami wody, odstawiamy na 10 min, a gdy napęcznieje zagotowujemy. Odstawiamy na chwilkę. Przekładamy ją na desce namoczonej wodą, studzimy i kroimy w trójkąty.
Bakłażany kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy. Paprykę kroimy w paseczki, pomidory w kostkę. Na oleju podsmażamy paprykę, dodajemy bakłażany i pomidory. Całość zaprawiamy przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku i dusimy około 15 minut. Na oleju podsmażamy trójkąciki i podajemy je z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.01.2012 14:24
ta pasza to dla ludzi ? :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak