Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z brzoskiwniami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 10 dag
masło 20 dag
mąka 30 dag
jajko
żółtko jajek
brzoskwinie w puszce 2
cukier 25 dag
kremówka 300 ml
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy
dżem morelowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z brzoskiwniami

Z podanych składniki zagnieść ciasto. Schładzać ok. 30 minut. ciastem wylepić foremki na babeczki. Piec ok. 25 minut. dżem podgrzać i posmarować nim środek wystudzonej babeczki. Na dno można nasypać orzechów włoskich lub np. migdałów. Brzoskwinie pokroić w drobną kosteczkę. Cukier rozpuść w rondelku aż nabierze złotego koloru. Następnie włożyć do niego brzoskwinie. Można do karmelu dodać nieco alkoholu. Następnie owoce wyłożyć na babeczki i udekorować kremówką ubitą z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.06.2012 23:09
Uwielbiam takie łakocie :)
iknbozka 03.02.2012 19:08
mniam
pioge7 28.12.2010 11:11
fajny przepis, trzeba spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak