Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kiszonej kapusty i cykori

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 szt
marchew 1 szt
cykoria 1 szt
por 1/3 szt
olej roślinny 5 łyżek
cukier
sól
pieprz
sok z cytryny
kapusta biała 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kiszonej kapusty i cykori

Kapustę odcedzamy i kroimy by nie była zbyt długa .
marchew i jabłko trzemy na małych oczkach .
cykorię i pora szatkujemy na drobno .
Wszysko wrzucamy do miski , mięszamy i doprawiamy solą , pieprzem , sokiem z cytryny, olejem i szczyptą cukru .
Sałatka ta powinna być zrobiona kilka godzin wcześniej by wszytsko zmiękło ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emylka86 11.02.2012 21:31
a por parzysz? czy dajesz tak surowy?
Wioleta14 24.01.2012 23:09
lubi?
Anna133 13.01.2012 20:10
O tak nigdy nie kupujemy zielonej bo będzie gorzka ;( kiedyś nie wiedziałam i myslałam ze żółta to zła a zielona będzie pyszna , a jest dokładnie na odwrót \":)
lolajna7 13.01.2012 15:53
Zwracasz na coś uwagę przy kupnie cykorii? bo nigdy nie używałam i nie wiem jakie są zasady przy kupnie :)
treonina 13.01.2012 12:26
świetna sałatka :-)
Anna133 13.01.2012 10:52
Ja ją robię tylko do ryby i do kluski śląskiej :) ale jak komuś zasmakuje do innego dania tez będzie oki :)
aredzimska 13.01.2012 10:47
A do czego polecasz tak pyszną surówkę? Do jakiego rodzaju mięsa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak