Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka gryczana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 1.5 szklanki
mąka 1.5 dag
smalec 15 dag
drożdży 1 dag
masło 2 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka gryczana

smalec rozpuszczamy i dodajemy do mąki gryczanej i mieszamy . Później wlewamy , dalej mieszamy ciasto łyżką , tyle wody aby uzyskac dobra gęstośc , Solimy , dodajemy roztarte w odrobinie cukru drożdże , mieszamy wlewamy do formy wysmarowanej masełkiem , odstawiamy żeby nam podrosło i dajemy do gorącego piekarnika na godzinę . Podajemy na gorąco i polac masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.03.2013 07:32
chętnie zrobię
Dorota59 21.12.2012 11:11
zapowiada się smacznie
berys18 08.10.2012 18:36
fajny pomysł
halina17 01.08.2012 08:56
dobra babka
Kas2 26.06.2012 09:30
bardzo ciekawy przepis
Angelika6 15.05.2012 12:15
Super
caralajna 04.04.2012 18:20
jak dla mnie ..rewelacja! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak