Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami i pokrojonym omletem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
kukurydza 1 szkl
pieczarki 20 dag
por 1 szt
olej 4-5 łyżek
marchewka 2 szt
papryka 1 szt
jajko 2 szt
mleko 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami i pokrojonym omletem

Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem bulionetki. Na 1 łyżce oleju podsmażyć pokrojoną w słupki oczyszczoną z nasion paprykę i marchewkę. Por pokroić w krążki, posolić, sparzyć wrzątkiem, po chwili odcedzić. Na 1 łyżce oleju podsmażyć posiekane pieczarki. Jajka wybić do miseczki, wlać mleko, roztrzepać widelcem, wsypać natkę pietruszki, wymieszać. Usmażyć omlet na pozostałym oleju, zsunąć na talerz, pokroić tak jak grube wstążki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać, ciągle mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.08.2012 21:35
Super, musi być smaczne.
Motorek 25.01.2012 09:59
smaczne
pipi765 20.01.2012 11:05
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak