Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny karp

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 1 kilogram
cebule 2 sztuki
cukier 1 łyżka
ziemniaki migdałki 5 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
rodzynki 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny karp

Karpie umyć, oczyścić i podzielić na małe części. W rondelku układamy pokrojoną jedną cebulę, oprószamy ją pieprzem. 

Migdały posiekać i sparzyć przez 30 minut. Dodać do nich cukier oraz sól. Gotowe ułożyć na rybie. Całość przykryć pokrojoną jedną cebulą, dodać pozostały cukier, migdały oraz pieprz. Naczynie uzupełniamy wodą, aby ryba cała była przykryta.

Gotujemy na średnim ogniu przez 40 minut. Żelatynę zalewamy jedną szklanką wody, a gdy już nam napęcznieje podgrzewamy

Po 40 minutach przybieramy rybę rodzynkami, wlewamy jedną łyżeczkę żelatyny i odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 23.03.2013 00:20
super przepis
aisza1 22.03.2013 12:03
domowy najlepszy
Gosia20 16.07.2012 14:09
mmm super
Margo1 02.07.2012 15:24
chyba nie robiłam
Katarzyna56 09.06.2012 15:11
Smakowity:o)
kate.500 16.02.2012 07:54
smaczny karp ;-))
tomek18 06.02.2012 09:52
oj tak pyszny
malaczarna23 30.01.2012 16:00
super rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak