Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś z kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło ok5 łyżek
mąka 3 łyżeczki
sok z cytryny 6 łyżeczek
kapary 1-2 łyżki
gęsta śmietana pół szklanki
sól,peprz biały
bulion warzywny 1 szklanka
łosoś dzwonka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z kaparami

Roztopić3łyżki masła,oprószyć mąką(zasmażka).Wlać bulion,zagotować mieszając by nie było grudek.Podgrzewać10min.Dodać sok z cytryny,śmietanę i opłukane kapary.Mieszać aż sos będzie gładki i gęsty.Przyprawić.
Ryby podsmażyć na maśle,oprószyć solą i pieprzem.Polać sosem i od razu podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak