Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zając z kwaśną śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zając 1 szt
śmietana kwaśna 1 szklanka
masło 2 łyżeczki
słonina 12 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zając z kwaśną śmietaną

Zająca umywamy , przecieramy słoniną , natrzeć ją tez trzeba sola , kładziemy na brytfannę wcześniej wysmarowana olejem i pieczemy . Obkładamy parę razy kawałkami masła . A gdy już będzie miękki polewamy śmietaną . Na koniec kroimy na kawałki i polewamy sosem który nam został z pieczenia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.09.2012 07:07
extra przepis
Anio?eczek 17.07.2012 17:04
super przepis!
Anio?eczek 17.07.2012 17:04
super przepis!
Betka 08.07.2012 07:44
fajny przepis:) mnammm
Wacław 26.05.2012 09:14
fajny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak