Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki okrąglutkie w ogórkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęciny 55 dag
cebula 1 szt
jaja 1 szt
koper 1 gałązka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżeczki
tymianek do smaku
śmietana 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smaku
woda 4 łyżki
ogórki 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki okrąglutkie w ogórkach

Cebulę drobno kroimy tak jak i ogórka tez kroimy ale nie az tak drobno , na małe plasterki , koperek posiekac , mięso zmielic i wymieszac z cebulą , jajkiem sola , pieprzem , bułka tarta i tymiankiem . Formujemy pulpeciki , smazymy je na oleju a później je wyjmujemy . Na patelnie dajemy śmietankę i 4 łyżeczki wody , dodajemy ogórka > Gotujemy az sos stanie się nam gęsty i dodajemy koperku > Pulpeciki możemy wyłozyc na talerzyki i możemy je podlac sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.09.2012 10:35
pyszniutkie
wiola333 13.09.2012 13:47
pycha
Dorian 30.08.2012 10:44
fajne
olkaaa 16.02.2012 08:16
chętnie spróbuję
malaczarna23 30.01.2012 15:58
pyszne na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak