Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki, czyli omlet biszkoptowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia
masło
mleko 1-2 łyżek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki, czyli omlet biszkoptowy

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić potem dodać łyżkę cukru i ubić na sztywna masę. Żółtka ucierać z resztą cukru dodać mąkę i proszek, dalej ucierać, na koniec dodać mleko i ubić. Do masy dodawać ubite białka i delikatnie wymieszać. Smażyć na patelni z odrobiną oleju i masła. Usmażone omlety można jeść z cukrem, dżemem lub według uznanie najlepiej na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anahi 12.01.2012 21:11
Bardzo dobre. Polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak