Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karpatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 szt
mąka 1 szkl
woda 1 szkl
jajko 7 szt
proszek do pieczenia 1 opakowanie
Krem:
budyń śmietankowy 1 opakowanie
masło 30 dag
cukier puder 3/4 szkl
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: karpatka

szklankę wody zagotować gdy zawrze dodać masło i gotować przez chwilę następnie wsypać mąkę i mieszać aż masa stanie się szklista zdjąć z ognia ostudzić i wbić jajka i proszek do pieczenia podzielic ciasto na 2 części i upiec w piekarniku na temp 200*c na ok 20 minut przygotować budyń masło utrzeć na krem z cukrem i jajkami i dodawać do tego po łyżce budyniu jedną część karpatki posmarować kremem i przykryć drugą warstwą posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak