Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka zmiodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka zmiodem

Karkówkę dzielimy na mniejsze plastry. powinny nie być bardzo cienkie. Pozostałe składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Tak powstałą marynatą smarujemy karkówkę. Odstawiamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Po tym czasie każdy kawałek smażymy z obu stron. kiedy karkówka będzie miękka, podajemy ją z ziemniakami i sałatką. bardzo dobrze smakuje jeśli usmażymy ją na patelni grillowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.11.2013 13:34
Syte jadło.
anja3107 23.01.2012 10:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak