Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • szczypiorek siekany

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • sól

    odrobina
  • pieprz

    odrobina
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • ryż

    250 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowany ryż doprawić Vegetą i odczekać aż wystygnie. Warzywa z wyjątkiem kukurydzy i rzodkiewek pokroić w drobną kostkę i pokropić oliwą z oliwek. Rzodkiewki pociąć w plasterki. Tuńczyka odsączyć i pokroić w małe kosteczki. Wszystko wymieszać z zimnym ryżem. Sałatkę posypać szczypiorkiem, pokropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

20.01.2012 16:26
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat