Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle korzenne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pomarańczy
miąższ z jednej laski wanilii
Cynamon cały Prymat
anyż 2 gwiazdy
kardamon 3 ziarna
Goździki całe Prymat 2
biała czekolada 25 dag
masło 2 łyżki
rum 1 łyżka
zmielona na pył czekolada
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle korzenne

Wino ze skórką z pomarańczy, anyżem, wanilią, cynamonem, kardamonem i goździkami gotować bez przykrycia, aż płyn zredukuje się do objętości 70 ml. Przecedzić. Czekoladę posiekać,zmieszać z masłem, rumem, 2 łyżkami gorzkiej czekolady i winem. Podgrzać, aż wszystko się połączy. Odstawić na 4 h. Ze stężonej masy formować w dłoniach zgrabne kuleczki, obtoczyć grubo w zmielonej na pył gorzkiej czekoladzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak