Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kremem twarogowo- budyniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
jaja 1 szt
sól do smaku
cukier wanilinowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 2% 2 szklanki
smietana 18% 5 łyżek
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kremem twarogowo- budyniowym

Z mleka, mąki, wody i jajka przygotowujemy ciasto. Naleśniki smażymy partiami i zostawiamy do przestudzenia.
Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu i studzimy. Twarożek urabiamy ze śmietaną i cukrem waniliowym. Do twarożka dodajemy partiami budyń i ucieramy na gładką masę. Gotowym kremem smarujemy naleśniki i dowolnie zwijamy. Podsmażamy na złoto na masełku. Polewamy delikatnie czekoladą lub sosem truskawkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak