Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 4
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
olej 3 łyżki
sól
pieprz
cebula czerwona 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z tuńczykiem

Na łyżce oleju smażyć do miękkości posiekane cebule i czosnek. Zdjąć z patelni. Wlać pozostały olej, wrzucić ziemniaki pokrojone w półplasterki. Smażyć, aż zmiękną i zaczną się rumienić. Dodać starty ogórek, usmażoną cebulę z czosnkiem, fasolę oraz tuńczyka z zalewą. Wymieszać, podgrzać, doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak