Sos ziołowy do sałatki, wędlin, ryb

Sos ziołowy do sałatki, wędlin, ryb

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremowa 30%

    150 ml
  • sok z połowy cytryny

  • jogurt naturalny

    150 ml
  • estragon

    odrobina
  • koperek

    odrobina
  • oregano

    odrobina
  • majeranek

    odrobina
  • szczypiorek posiekany

    odrobina
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę kremówkę zmieszać z jogurtem naturalnym. Dodać sok z połowy cytryny. Wszystko wymieszać z ziołami i szczypiorkiem. Doprawić sola i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aleksandra45

20.11.2010 13:19
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat