Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ziołowy do sałatki, wędlin, ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 150 ml
sok z połowy cytryny
jogurt naturalny 150 ml
estragon odrobina
koperek odrobina
oregano odrobina
majeranek odrobina
szczypiorek posiekany odrobina
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ziołowy do sałatki, wędlin, ryb

Śmietanę kremówkę zmieszać z jogurtem naturalnym. Dodać sok z połowy cytryny. Wszystko wymieszać z ziołami i szczypiorkiem. Doprawić sola i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra45 20.11.2010 13:19
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak