Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w słoninie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeże flądry 4
słonina 8 plasterków
mąka 4 łyżki
masło 5 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w słoninie

Plasterki słoniny pokroić na szerokie kawałki, stopić na patelni. Flądry umyć, oczyścić. Obtoczyć z mące wymieszanej z papryką, pieprzem i solą. Skropić ryby roztopionym masłem, obłożyć słoniną, owinąć w folię do pieczenia i upiec. Pod koniec pieczenia zdjąć folię. Podawać z ziemniakami piure.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 27.08.2012 18:26
coś nowego
staropolanka5 12.01.2012 19:24
prosty sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak