Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz curry z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 40 dag
cebula 1
gotowane marchewki 4
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
olej z pestek winogron 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz curry z marchewką

Pokrojoną w piórka cebulę wrzucić na rozgrzany olej, podsmażyć, aż zmięknie. Rybę lekko osolić, skropić sokiem z cytryny, wrzucić na patelnię, dodać imbir, curry i podsmażać ok. 2 minut. Wlać jogurt i marchew pokrojoną w kostkę, podgrzać. Podawać posypane zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak