Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w occie mojej babci

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1 kg
ocet 0.5 litra
cukier 30 dag
odrobina cynamonu
Goździki całe Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w occie mojej babci

Gruszki obrać i przekroić na pół. Zagotować szklankę wody z cukrem,goździkami i odrobiną cynamonu. Do wrzącego syropu włożyć gruszki i zagotować aż nabiorą szklistości i zrobią się miękkie. Następnie wyjąć gruszki z syropu i włożyć do naczynia w którym będzie sie je przechowywać. Do syropu dodać ocet i zagotować. Po ostudzeniu zalać gruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.07.2012 13:32
pycha
kotlet 18.04.2011 23:04
takich jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak