Gruszki w occie mojej babci

Gruszki w occie mojej babci

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 kg
  • ocet

    0.5 litra
  • cukier

    30 dag
  • odrobina cynamonu

  • goździki całe

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać i przekroić na pół. Zagotować szklankę wody z cukrem,goździkami i odrobiną cynamonu. Do wrzącego syropu włożyć gruszki i zagotować aż nabiorą szklistości i zrobią się miękkie. Następnie wyjąć gruszki z syropu i włożyć do naczynia w którym będzie sie je przechowywać. Do syropu dodać ocet i zagotować. Po ostudzeniu zalać gruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

15.07.2012 13:32
pycha

kotlet

18.04.2011 23:04
takich jeszcze nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat