Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zmysłowa tarta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
margaryna 125 g
żółtko jajek
cukier puder 2 łżki
sól
masło 80 g
ciemny cukier
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
jabłko winne 1 kg kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zmysłowa tarta

Z mąki , margaryny ,żółtka , cukru pudru i soli zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki , w tym czasie bierzemy się za jabłka i kroimy . W okrągłej blaszce rozgrzewamy masło , rozpuszczamy w nim cukier i dodać gałkę , tylko szczyptę , potem włożyć jabłka i to dusimy 10 minut , ciasto rozwałkować . Ułożyć na jabłkach , zawijając brzegi pod spód . Piec 30 minut w 200st . Ostudzić . Naczynie z tartą przykryć talerzem i energicznie odwrócić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 14.01.2012 19:21
pycha
msmariusz 12.01.2012 19:29
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak