Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka Ślimaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ok2 szklanki
margaryna 15 dag
cukier puder 10 dag
cukier waniliowy
żółtko jajek
kakao 3 łyżki
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka Ślimaczki

Margarynę posiekać z mąką,dodać cukier puder i waniliowy,jajko i szczyptę soli.Zagnieść ciasto i podzielić na2części.Kakao rozpuścić w rumie(kieliszek)i dodać do1części ciasta,zagnieść.Obie zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok30min.Rozwałkować.Jasne ciasto posmarować żółtkiem jaja roztrzepanym z łyżką wody.Ułożyć na nim ciemne i zrolować.Chłodzić kolejne pół h.Pokroić na cienkie plastry.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Piec ok20min w180stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 17.02.2011 23:13
fajne ciastka
Josef1 12.09.2010 11:38
zjadłbym takie
Kate131 11.09.2010 15:48
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak