Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w sosie agrestowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 80 dag
mąka 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
olej do smażenia
miód 4 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz
agrest 2 szklanki
wino białe wytrawne 1/2 kieliszka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie agrestowym

Rybę posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Wstawić na godzinę do lodówki. Umyty i osączony agrest gotować na małym ogniu z winem i łyżką wrzątku. Rozgotowany agrest przetrzeć przez sito, wymieszać z miodem i śmietaną, dusić na bardzo małym ogniu. Filety obtoczyć w mące, usmażyć na rozgrzanym oleju. Włożyć na ogrzany półmisek, polać gorącym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak