Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki opiekane z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej
sól 2 łyzeczki
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki opiekane z koperkiem

Młode ziemniaczki dokładnie myjemy nastepnie zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy je do miekkości w mundurkach. Kiedy wystygną ściagamy z nich skórke, a następnie każdy z osobna obtaczamy w suszonym (lub tez świeżym koperku) - koperek w wiekszości spadnie podczas smażenia ale bedzie aromat. na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy ziemniaczki które smazymy do tego czasu aż po obu stronach zrobią sie złociste i chrupiace. Doskonały sposób na ziemniaki z poprzedniego dnia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.01.2013 12:33
super taki obiadek
Jodaj 16.01.2012 12:10
bardzo dobre :)
sylwia / sytofala 12.01.2012 21:23
oj rumiane wspaniale :)
octo 12.01.2012 18:02
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak