Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa potrawka - jarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
cebula 2
pieczarki 0.5 kg
brokuł 1
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa potrawka - jarska

jako pierwsze obieramy cebule, kroimy w kostke i smażymy na oleju. następnie umyte pieczarki przekrawamy na krzyż (jesli są wielkie to na 8 częśći), po czym dusimy je pod przykryciem razemz pieczarkami. Umyte i wydrążone papryki kroimy w kostke lub paski (jak kto woli), następnie dodajemy do pieczarek i cebuli, wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy przyprawy i dusimy. Ryż gotujemy osobno na sypko, podobnie kalafiora gotujemy w osobnym naczyniu, dzieląc go wcześniej na różyczki. Gdy wszystkie warzywa są miękkie to do gotującej papryki wsypujemy ryż i odcedzony brokuł - mieszamy i podajemy. Doprawiamy calośc do smaku sola, pieprzem i jarzynka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 05.06.2012 09:42
znakomite
MAR3STA 18.01.2012 22:04
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak