Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula z farszem szpinakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 sztuk
szpinak 30 dag
cebula 3 sztuki
czosnek 4 ząbki
ser żółty 15 dag
śmietana 15 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
masło 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
jajko 1 sztuka
bulion warzywny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula z farszem szpinakowym

Cebulom obcinamy wierzchołki, wydrążamy środki. Gotujemy je 5-6 minut i odcedzamy. Wydrążone cebule siekamy i podsmażamy na maśle. Studzimy. Dodajemy bulion, szpinak, podduszamy - by odparowała woda. Studzimy. Dodajemy jajo, zgnieciony czosnek, przyprawy. Powstałym farszem napełniamy koszyczki cebul, wierzch posypujemy startym na tarce serem żółty. Całość zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak