Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z cebulowo-jajeczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 7 sztuk
cebula 2 sztuki
bułka 1 sztuka
mleko
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z cebulowo-jajeczne

6 jajek gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę siekamy i podsmażamy na złoto. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy. Do cebuli dodajemy jaka, bułkę, doprawiamy do smaku. Z powstałej masy formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak