Zupa z ciecierzycy

Zupa z ciecierzycy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    0,5 kg
  • marchewka

    2 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • por

    1 szt.
  • czonek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podsmażam cebulkę, pora i marchewkę. Ciecierzycę zalewam wrzątkiem (chyba, że ją wcześniej zamoczyłam na noc). Gotuję - dodaję obsmażone warzywka i przyprawy. Kiedy wszystko ma już smak, zapach a ciecierzyca jest miękka, zupę miksuję. W wersji wegetariańskiej dodaję już na talerzu śmietanę, czosnek posiekanym, czy grzanki. Dla mięsożerców dodaję podsmażony boczek lub kiełbaskę. Trzeba taką zupę szybko zjeść może łatwo się zepsuć, niestety.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat