Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna lub masło ok2\"kopiaste\" łyżki
cukier kryształ ok50 gram
jajko 3
mąka ok1,5 szklanki
czekolada deserowa ok400 gram
śmietana kremówka ok400 ml
sok malinowy 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta czekoladowa

Masło lub margarynę dobrze utrzeć z cukrem,dodać1rozkłócone jajko,wymieszać.Dodać mąkę i wyrobić kulę.Zawinąć w folię i do lodówki na h. Formę natłuścić. Rozwałkować ciasto i wyłożyć nim foremkę.Ponakłuwać lub wyłożyć fasolą,piec ok15min w180stopniach.
Czekoladę rozpuścić na parze.Kremówkę podgrzać z sokiem owocowym,dodać2rozkłócone jajka.Całość wymieszać powoli z czekoladą.Przełożyć do ciasta i piec jeszcze ok7-8min.Zostawić do ostygnięcia w piekarniku.Warte tych późniejszych kg w biodrach oj warte:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 18.09.2011 09:05
super
jasiek 11.06.2011 12:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak