Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie przekładane ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 35 dag
jajek 5 sztuk
margaryny 10 dag
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
cukru pudru 25 dag
miodu 4 duże łyżki
Polewa: 1 opakowanie
kremu o smaku toffi 1 opakowanie
kremu czekoladowego 1 opakowanie
bitej śmietany kremówki 1 opakowanie
herbaty 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie przekładane ciasto

Jajka utrzeć z cukrem.Dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę ,ucierać.Dodać miód i dalej ucierać.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na prostokątną blachę(keksówka) wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni 25-30 min.Ostudzić Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu kroimy na 4 płaty. Każdy nasączyć.Rozrobić kremy wedle przepisu na opakowaniu.Najpierw przełożyć kremem o smaku toffi,biszkopt,krem o smaku czekoladowym,biszkopt,bita śmietana,biszkopt.Ciasto polać polewą i włożyć do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lawenda 08.05.2013 14:38
wyglada pyszniie
rjustysia 01.03.2013 18:04
wygląda bardzo smacznie :)
Adamorek 19.01.2012 00:17
lubię z takimi kremami
Kas2 13.01.2012 10:38
świetny przekładaniec. musi być pycha
iziona 12.01.2012 15:34
Pewnie jest bardzo słodkie, ale i pyszne
1j1o1l1a1 12.01.2012 15:06
smakowite i sycące:)
Monika111 12.01.2012 12:59
Sama słodycz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak