Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki i papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
por 1
marchewki 2
szczypiorek
śmietana 12%
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki i papryki

Kapuste pekińską drobno szatkujemy. Sparzonego pora (białą część) kroimy w cienkie półplasterki. Ostrugane i umyte marchewki ucieramy na grubych oczkach. papryke należy umyć, wydrążyć z niej środek a następnie nożek pokroić na cienkie i niezbyt długie paseczki. Nieduży peczek szczypiorku siekamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Wszystko mieszamy ze śmietana i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 17.05.2013 13:20
fajna suroweczka :)
Anna169Hosz 30.06.2012 22:45
Smaczna.
agnieszka137 12.01.2012 23:02
uwielbiam z pekinki:)
1j1o1l1a1 12.01.2012 18:06
kolorowo :)
treonina 12.01.2012 12:22
bardzo lubię takie sałatki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak