Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste ciasto ananasowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
ananas w puszce 1
budynie śmietnkowe 2
mleko 0,5
masło 3/4
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste ciasto ananasowe

Bardzo prosty przepis. pieczemy jasny biszkopt z 8 jaj (8 jajek, szklanka cukru, szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia), po czym przekrawamy go na pół. Na mleku gotujemy gesty budyń smietankowy. Miksujemy miekkie masło razem z przestudzonym budyniem. Ananasy odcedzamy z syropu i kroimy w kostke - dodajemy do kremu i delikatnie mieszamy. Mase budyniową z ananasami wylewamy na dolną część biszkoptu, przykrywamy druga i posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 16.01.2012 19:55
ananasa ogólnie lubię a w cieście szczególnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak