Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0.5 kg
pomidory krojone z puszki 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól do smaku
cebula biała 1 szt
czosnek 3 ząbki
bulion wołowy 3/4 szkl
oliwa
papryczka chilli
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne

Na oliwie przysmażamy mięso. Dodajemy pieprz cayenne oraz zwykły. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, papryczkę, a na koniec smażenia przeciśnięty czosnek. Zalewamy bulionem. Dodajemy puszkę pomidorów. Smakujemy i przyprawiamy do smaku. Na ostatnie 3 min dodajemy fasolę (tylko żeby się podgrzała, a nie rozpadła).

Podajemy z ryżem, lub w tortilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monciasz 04.02.2013 16:37
Już zapomniałam o tym przepisie, pychota:)
Justyna28 24.06.2012 20:28
fajne:)
Kas2 13.01.2012 10:38
uwielbiam
freekate 12.01.2012 15:06
bardzo dawno nie robiłam :) Smaczne:)
Beatris 12.01.2012 12:35
Smaczna potrawa.
treonina 12.01.2012 12:23
Aż wstyd się przyznać ale nigdy jeszcze tego nie jadłam...
Monika111 12.01.2012 11:09
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak