Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z dzikiego ryzu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 100 gram
jajko 2 szt
cebula 1 szt
mąka ziemniaczana 2 łyzka
śmietana 30% do smaku
masło do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż dziki 2 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: placki z dzikiego ryzu

Ryż gotujemy, odcedzamy mieszamy z białkami z 2 jajek, 2 łyzkami mąki ziemniaczanej, solą i pieprzem. Z masy formujemy kotleciki i smażamy na oliwie. Równoczesnie skrapiamy filety sokiem z cytryny i gotujemy. po wyjęcviu filetów nie wyle. W garnku roztapiamy masło, na którym podsmażamy posiekaną drobno cebule. Dodajemy smietane i nasz wywar, gotujemy do czasu, aż o połowe zmniejszy objętośc. Następnie dodajemy roztrzepane zółtka, doprawiamy. Kotleciki podajemy z tak przygotowanym sosem i rybą.

Przepis ten umiesciłam na portalu gotujmy.pl pod nickiem noculos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 01.03.2012 22:08
pycha
Smakosz6 17.12.2010 09:06
mniam
Agnieszka172 15.12.2010 19:24
ciekawy przepis
iwona332 28.10.2010 11:11
super
dasada1 09.09.2010 00:39
super
mundek1011 07.09.2010 12:20
fajne!
Kate131 16.07.2010 08:16
przepis wart wyprobpwania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak