Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szkl
jajko 4
margaryna 1,5 kostki
proszek do pieczenia 2 łyż
mleko 0,5 litra
cukier 1 szkl
mąka przenna 3 łyż
mąka ziemniaczana 3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Ciasto:
-Szklankę wody zagotować z pół kostki margaryny.Jak zacznie się gotować dodać szklanke mąki tortowej.Jak ostygnie dodać 4 jaja,2 łyżeczki proszku do pieczenia.Podzielić to na dwie części.Piec po 40 minut(170 - 180 stop)

Krem
szklankę mleka gotuję że szklanką cukru.Pozostałe mleko mieszam z 3 łyżkam mąki ziemniaczanej i przennej.Wlewamy to na gotujące mleko.mieszamy cały czas aż zrobi się gsty budyń.Studzimy.Margarynę rozcieramy i miksujemy z zimnym budyniem na jednolitą masę.

Przekładamy ciasto z kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.05.2013 15:40
przepyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak