Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJO W BUŁCE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 1 sztuka
masło 1/2 łyżki
kiełbasa podwawelska 50 gram
jajko 1 sztuka
sól 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: JAJO W BUŁCE

Ściąć górę bułki, a następnie wydrążyć jej wnętrze i wysmarować masłem. Kiełbasę pokroić na cienkie plasterki i ułożyć w bułce, następnie wbić jajko, posypać solą i pieprzem, po czym przykryć odciętą częścią bułki. Bułki zapiec w piekarniku przez 12 minut w temperaturze 170C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.04.2013 16:21
fajny pomysł
IKrakowianka 17.04.2013 23:22
super pomysł
kate.500 11.01.2013 08:22
pycha
Grazyna0211 25.11.2012 16:21
fajny pomysł
Ania67 08.05.2012 19:22
super
kupiska 19.04.2012 15:35
bardzo pomysłowe na kolację
Dorian 19.04.2012 08:26
pycha
RenataZ-et 31.03.2012 18:12
ale świetny pomysł!
Anna152 12.03.2012 07:17
dobre
Łukasz15 11.03.2012 11:30
pycha
anula250 10.03.2012 16:28
fajne
Maniek2 03.02.2012 20:42
napewno pycha
Motorek 28.01.2012 11:17
pycha
Kas2 27.01.2012 12:22
ciekawy pomys?
Margo1 27.01.2012 10:31
fajne
mela251
mela251 19.01.2012 09:08
pycha
Dorota59 16.01.2012 15:35
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak