Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z borowikami i kapustą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 500 g
kapusta kiszona 300 g
kminek
sól
piepr
masło
naleśniki 10 szt
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z borowikami i kapustą

Ja uzyłam borowików bo to są krokiety świąteczne a na święta nie robię z pieczarek . Grzyby kroimy na małe kawałeczki i posmażamy na maśle aż zmiękną , doprawiamy solą i pieprzem a także kminkiem . Jak już zmiękną dodajemy poszatkowaną kapustę i chwilkę razem podduszamy . Gotowy farsz studzimy i smarujemy nim upieczone wcześniej nalesniki , po czym panierujemy krokieciki w jajku i bułce . Smażymy na oleju . podajemy z barszczykiem ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 13.01.2012 10:40
zgrabniutkie Ci wyszły
sylwia / sytofala 12.01.2012 21:24
pysznie wyglądają :)
Anna133 12.01.2012 12:54
@Ewa ciasto powinno być rzadkie w tedy mi wychodza cienkie , ale mogę sie mylić :)
ewcia1312 12.01.2012 12:53
Ja mam pyatanie zwiazane z nalesnikami,bo zawsze wychodzą mi za grube.Jakie macie na to sposoby???
Anna133 12.01.2012 12:46
@ Jolu to zalezy chyba od kapusty a szkoły są różne , jak ktoś lubi miękką to można podgotować ;)
lolajna7 12.01.2012 10:41
a kapustę kiszoną wcześniej podgotowujemy? bo ja kiedyś najpierw gotowałam a może nie ma potrzeby?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak