Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bitą śmietana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier waniliowy 1 szt
cukier 1 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
mąka tortowa 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyż
śmietana 1 30%
śmietana 1 36%
żylatyna 2 łyżki
galaretka pomarańczowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietana

Biszkopt:
-Ubić białka,dodać cukier i żółtka na koniec mąkę przesianą z proszkiem.Piec około 35 minut.

Bita śmietana
-Śmietanę 30%% i 36% ubić.Rozrobić w oddzielnej szklance galaretke razem z żylatyną ,ostudzić i Połączyć ze śmietana,dodać cukier waniliowy i cukier puder 2 łyżki.Wymieszać.

Przekroić biszkopt i przełożyć śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.05.2013 15:40
lubię takie smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak